Cégvilág

Az idén már nem épül meg a sávolyi MotoGP-pálya

Az idén már nem tud megépülni a sávolyi MotoGP pálya, hacsak a beruházó nem tud egy finanszírozót előhúzni a bűvészkalapból - mondta Varga István gazdasági miniszter pénteken az MTI-nek.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és annak tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) pénteken úgy döntött, hogy nem köt szerződést a beruházóval a Sávolyra tervezett magyarországi MotoGP pálya megépítésére.

Új kockázatok nem merültek fel azokhoz képest, amelyek a kormánydöntés idején ismertek voltak, de most történt meg a teljes körű átvilágítás, hogy a hitelezési rendszert ki tudják alakítani - mondta Varga István.

A miniszter úgy vélekedett, a pálya az idén már nem tud megépülni, s így verseny sem lesz. Hangsúlyozta ugyanakkor: az állam továbbra is érvényben tartja azokat a vállalásait, amelyek egy motorverseny megrendezésekor fennállnak.

Hozzátette: a beruházásra számító vállalkozások számára a projekt állami finanszírozásának elmaradása nem jó hír, az adófizetők pénzéből gazdálkodva azonban az volt a feladat, hogy a kockázatokat felmérve "okos" döntést hozzanak.

Sávoly MotoGP-pálya Balatonring
Kapcsolódó cikkek