Dortmund

Őrizetbe vettek egy embert a dortmundi merénylet kapcsán

Őrizetbe vettek egy embert Németországban a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merénylettel összefüggésben - jelentette be szerdán a német szövetségi legfőbb ügyészség szóvivője.

Schäuble: A fejlődéshez elengedhetetlen a munkavállalók bevándorlása

Németország fejlődéséhez elengedhetetlen a munkavállalók bevándorlása - fejtette ki egy vasárnapi lapinterjúban Wolgang Schauble pénzügyminiszter, a konzervatív CDU politikusa, bírálva a bajor testvérpártot, a CSU-t az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitában képviselt álláspontjáért.

Rekordot döntött a német szálláshelyek forgalma

A németországi beutazások száma rekorderedeménnyel kezdi meg a második félévet: a Szövetségi Statisztikai Hivatal 2010 január és június között 25,6 millió külföldi vendégéjszakát számolt a több mint kilenc ággyal rendelkező német szálláshelyeken és kempingekben. Ezzel nem csak az előző év ugyanezen időszakának eredménye javult 9,4 százalékkal, de 2010 első hat hónapja kereken két százalékkal a 2008-as rekordév féléves eredményét is megdöntötte.

Szurkolóhalál a dortmundi stadionban

Lezuhant a lelátóról és belehalt sérüléseibe egy szurkoló a szerdai Borussia Dortmund – Werder Bremen labdarúgó Német Kupa-mérkőzés előtt. A rendőrség és az ügyészség közlése szerint a szerencsétlenül járt húszéves férfit azonnal elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Őszi nézőrekord a Bundesligában

Nézőcsúcsot hozott az ősz a német labdarúgó Bundesligában: a mérkőzéseket 6 254 776 szurkoló látta a helyszínen. Ilyen magas számot a bajnokság 1963-as alapítása óta nem regisztráltak.

Müncheni krízis – gladbachi edzőmenesztés

Döntetlenre végződött a Borussia Dortmund és a Hannover 96 mérkőzése a német futball Bundesliga hetedik fordulójában. Végigjátszotta a meccset Hajnal Tamás (Dortmund) és Huszti Szabolcs (Hannover) is.
Világgazdaság Piactér