Sajtóértesülések szerint újabb támadóval erősítené meg a keretét a Liverpool. Szoboszlai Dominik csapata több lehetőséget is mérlegel az átigazolási piacon, ezek egyike pedig a Dortmund 21 éves bal szélsője, Karim Adeyemi.

FC Red Bull Salzburg v TSV Prolactal Hartberg - tipico Bundesliga
SALZBURG, AUSTRIA - JUNE 28: Albert Vallci, Karim Adeyemi, Dominik Szoboszlai and Hee Chan Hwang of Salzburg celebrating the win of the austrian bundesliga trophy during the tipico Bundesliga match between Red Bull Salzburg and TSV Prolactal Hartberg at Red Bull Arena on June 28, 2020 in Salzburg, Austria. (Photo by David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images)
Fotó: David Geieregger

A német támadó értékét a Transfermarkt 40 millió euróra taksálja. 

Adeyemiről tudni, hogy Szoboszlai Dominik jó barátja. 

A két labdarúgó évekig együtt rúgta a bőrt a Lieferingnél, majd később a Red Bull Salzburgban. Csapattársakként két osztrák bajnoki címet és két osztrák kupát nyertek. 

Szoboszlai és Adeyemi szoros barátságot kötöttek, több alkalommal közös nyaralásokat is szerveztek – erről a Bors írt. A két focista szoros kapcsolatát az is jól mutatja, hogy a tavalyi szezonban, amikor az RB Leipzignek sikerült legyőznie a Bayern Münchent az Allianz Arénában, a magyar középpályás az öltözőből hívta fel a Dortmund támadóját, aki így videóhíváson keresztül együtt ünnepelhetett a Leipzig játékosaival. Ez a győzelem fontos volt a Dormundnak, hiszen a szezon utolsó meccséig versenyben voltak a bajnoki címért, amit végül a Mainz ellen 2-2-es döntetlen miatt nem sikerült megszerezniük.

Szoboszlai a magyar fiatalokat is helyzetbe hozza az átigazolási piacon

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos jó teljesítménye nagyban növeli a fiatal magyar labdarúgók piaci értékét és átigazolási esélyeit is – nyilatkozta a Világgazdaságnak Szabados Gábor sportközgazdász.

Miért kell a Liverpoolnak Adeyemi?

A Liverpool nagyon jól indította az idei szezont, amiből Szoboszlai Dominik is kiveszi a részét. A Chelsea elleni döntetlent követően a a Vörösöknek sikerült emberhátrányban is felülmúlni a Bournemouth-t, majd a Newcastlet is, ezzel pedig három meccs után a tabella negyedik helyén állnak.

A Liverpool jó teljesítménye mellett a csapatot megkörnyékezte a szaúdi Al-Ittihad, akik hatalmas összegeket ajánlanak az egyiptomi Mohamed Szalahért. 

A 31 éves sztárt egyelőre nem tervezi eladni Jürgen Klopp, de ahogy a szaúdi csapatokat megismerhettük ezen a nyáron, végül lehet, hogy előkerül annyi pénz, amire már a Pool sem tud nemet mondani.

Ami még jobban megnehezíti a Liverpool dolgát, hogy Angliában szeptember 1-jéig tart az átigazolási időszak, Szaúd-Arábiában viszont szeptember 20-ig nyitva az ablak. Ha Kloppék nem akarnak kockáztatni, akkor érdemes még most vásárolni egy B tervet a bal szélső posztra, arra az esetre, ha Szalah mégis távozna. Így került fel Pool bevásárlólistájára Adeyemi.

A német szélső mellett a Liverpool még a Juventus játékosát, Federico Chiesat, az Atlético Madridnál páriává vált Joao Félixet és a Bayern Münchennél szereplő Leroy Sanét figyeli még.