Sportgazdaság

A Dortmund után az Interben köthet ki Hakimi

A Real Madrid és az Internazionale megegyezett Asraf Hakimi vételáráról, így a 21 éves marokkói szélső a milánóiaknál folytatja pályafutását.

A Real Madrid és az Internazionale labdarúgócsapata megegyezett Asraf Hakimi vételáráról, így a 21 éves marokkói szélső a nyártól a milánóiaknál folytatja pályafutását. A Kicker német sportlap megerősítette azokat a korábbi olasz sajtóértesüléseket, miszerint az eladó spanyol és a vevő olasz klubnak sikerült megállapodnia egymással.

A lap szerint

az Inter mintegy 45 millió eurót (körülbelül 16 milliárd forintot), plusz további bónuszokat fizet majd

a nyári átigazolási piac egyik legfelkapottabb játékosáért, akit 2018-ban a Borussia Dortmundnak adtak kölcsön a madridiak. A lap tudni véli, az Inter már megkezdte a tárgyalásokat a játékossal is, akinek ötmillió eurós fizetést ajánlottak szezononként.

A 28-szoros válogatott szélső után európai sztárklubok sora – Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain, Arsenal, Chelsea és a Tottenham Hotspur – érdeklődött.

Fotó: vºrgen Fromme / firosportphoto / POOL | usage worldwide

Marasztalta őt a Dortmund, illetve a Real Madridnál is számítottak volna rá – a spanyolokkal kötött szerződése 2023-ig érvényes -, ő azonban a németeket illetően még nevesebb csapatban akart játszani, a spanyolokkal kapcsolatban meg attól tartott, hogy Daniel Carvajal mellett – illetve mögött – nem jut elég játéklehetőséghez.

Hakimi a Real Madrid saját nevelésű játékosa, a labdarúgó nem sokkal Dortmundba érkezését követően alapemberré vált a németeknél,

a 2019/20-as szezonban 44 tétmérkőzésen kilencszer volt eredményes és adott tíz gólpasszt.

https://www.youtube.com/watch?v=fFbQUA86kLU

A BL-ben nyolc találkozón négyszer talált az ellenfelek kapujába, az Internazionale ellen 3-2-re megnyert hazai csoportmérkőzésen duplázott.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek