A norvég sztár heti 350 ezer fontot kereshet majd a manchesteri kékeknél, plusz a bónuszok - írja a The Guardian. Haaland ezen a héten már orvosi vizsgálaton is járt Pep Guardiola csapatánál, aki a City gólrekordere, Sergio Agüero hosszútávú örökösét látja a dortmundi klasszisban.

Haaland júliusban lesz 22 éves.

Jelenlegi csapatában 88 meccsen 85 gólt szerzett.

A fiatal labdarúgó még 2020 januárjában igazolt a Dortmundba az RB Salzburgtól. 

A Manchester City megerősítheti, hogy elvi megállapodásra jutottunk a Borussia Dortmunddal a csatár Erling Haaland átigazolásáról a klubhoz 2022. július 1-jén. Az átigazolás továbbra is a klub játékossal kötött végleges feltételeitől függ

— írta a csapat hivatalos közleményében.

Germany,,Dortmund,-,April,2,,2022:,Erling,Haaland.,The,Match
Fotó: Shutterstock

Guardiola korábban arról beszélt, hogy egy futball csapatnak sosem szabad egyetlen játékostól várni a problémák megoldását.

Az új játékosok mindig segítenek abban, hogy erősebb csapattá váljunk, de egy jó védő nem oldja meg a védekezési problémáinkat, egy csatár nem oldja meg azokat a gólproblémákat, amelyek esetleg nálunk vannak

— mondta a menedzser, majd hozzátette, hogy ami a Manchester City-nél történik az nem az ő, hanem az egész csapat jövőképe. Azt is elmondta, hogy 100 százalékban támogatja Haaland leigazolását.