drb

Az önkormányzatok nem tudják, miből működnek idén a DRB-csőd után

A kormánytól kapott, június végéig visszatérítendő gyorssegély csak tűzoltást jelentett a befagyott számlájú önkormányzatok egy részénél. Van olyan település, amelyik azt sem látja még, miből fizeti vissza az államnak a segélyekre és bérekre adott kölcsönt.

Van, aki 750 millióját bukja el a DRB felszámolása miatt

A DRB Bankcsoport felszámolása kapcsán az OBA 73 ezret meghaladó betétes számára fizet kártalanítást, első körben 103 milliárd forint értékben. A legtöbb ügyfél Somogy megyében érintett és itt a legnagyobb, mintegy 25 milliárd forint az OBA fizetési kötelezettsége. A városok közül ügyfélszám tekintetében Pécs, Budapest, Kaposvár a sorrend.

Az OBA megkezdte a kifizetést a DRB bankcsoport károsultjainak

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) megkezdte a kifizetéseket a DRB bankcsoport károsult ügyfeleinek, első körben mintegy 73 ezer ügyfél számára fizet kártalanítást 103 milliárd forint értékben - közölte az OBA kedden az MTI-vel.

Az MNB a jogszabályok betartásával engedélyezte a DRB bankok tevékenységét

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jogszabályi előírások maradéktalan betartásával, közel féléves eljárás nyomán adott tevékenységi engedélyt a DRB bankcsoport tagjainak, amelyek többsége előzőleg már több évtizede szövetkezeti hitelintézetként működött - közölte a jegybank az MTI-vel, pénteken.
Világgazdaság Piactér