Cégvilág

Elárverezik a DRB tízmilliós BMW-jét

December 5-től 20-ig lehet ajánlatot tenni a március 3-ától felszámolás alatt álló DRB Dél-dunántúli Regionális Bank BMW 520 xd típusú céges autójára az Elektronikus Értékesítési Rendszerben.

A 2014. március végén gyártott személygépkocsi kikiáltási ára közel 10,4 millió forint. A DRB három más hitelintézettel – az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bankkal, a BRB Buda Regionális Bankkal és a Dél-dunántúli Takarék Bankkal – együtt alkotta a DRB-bankcsoportot, melynek tulajdonosa a február végén bebukott Buda-Cash Brókerház volt. Utóbbi 13 autóját – mint azt a Világgazdaság megírta – a felszámoló már korábban árverésre bocsátotta, összesen 34,7 millió forintos kikiáltási áron, és december 7-ig lehet licitálni.

E csomagban a legdrágább egy három és fél éves fehér Volvo (S) V50-es, amelyet legkevesebb 3,73 millió forintért lehet elvinni, ennél a DRB most kalapács alá tett négykerekűjét közel háromszor többre taksálják. Az autókért kapott pénz elenyésző ahhoz képest, hogy a Magyar Nemzeti Bank összesen 94 milliárd forintnyi hiányt állapított meg a Buda-Cashnél, ebből 62 milliárd a DRB-bankcsoport pénze volt.

drb BMW
Kapcsolódó cikkek