fodrász

Nem kell online kassza a fodrászoknak

A szépségiparban dolgozóknak nem kell online pénztárgépet használniuk, azonban továbbra is számíthatnak rendszeres ellenőrzésre.

A fodrásznál is fizetnénk kártyával, de nem tudjuk, hogyan

A fodrász- és kozmetikai szalonokban lenne további tere a bankkártyás fizetési lehetőségek terjedésének, a legtöbb bankkártya tulajdonos ugyanis itt fordul meg a legtöbbször anélkül, hogy használná a plasztikot. MasterCard Europe nemrég közzétett, a bankkártya használati szokásokat vizsgáló kutatásából kiderül, nő a külföldi és az internetes kártyás fizetések aránya.

Zene csak pénzért? – Lázadnak a spanyol borbélyok

A spanyol szerzői jogi szövetség úgy döntött, jogdíjat kér azoktól a fodrászoktól, akik szalonjukban zenével szórakoztatják a vendégeket. A sevillai borbélyok fizetnek, a katalánok azonban tiltakoznak az intézkedés ellen.

Álkifogások: miért nem kap a várakozó kávét, ásványvizet?

Azoknak a szolgáltatóknak a forgalma, akiknél gyakorlat, hogy egy pohár kávéval vagy ásványvízzel kedveskednek kuncsaftjaiknak, könnyebb a vevők megtartása. Ezeket a vállalkozásokat természetesen nem a konkrét gesztus, hanem az általa is megjelenített vevőcentrikus mentalitás teszi sikeressé. Itthon azonban például a szépségszalonok elenyésző, mindössze 16 százaléka „látja vendégül” kuncsaftjait.
Világgazdaság Piactér