Cégvilág

Háromszázmilliót költ az MTVA sminkesekre és fodrászokra

Az MTVA negyven képernyős munkatársát kell naponta felkészítenie annak a sminkesekből, fodrászokból és öltöztetőkből álló csapatnak, akik elnyerték a közmédia által kiírt közbeszerzési pályázatot.

Közel háromszázmillió forintot szán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) stylist, fodrász és sminkes szolgáltatásra egy évben – derül ki az Európai Unió hivatalos lapján, a TED-en megjelent tájékoztatásból. A 12 hónapra szóló közbeszerzési pályázatot három cég nyerte el: a sminkért a Make-Up Team Kft., a megfelelő képernyős kinézetért a Styling Kft. felel, a fodrászokat viszont a PFP Hungary Kft.biztosítja.

Az MTVA-nak dolgozó vezető stylist tanácsadói tevékenységi díja – aki az öltöztetők, fodrászok és a sminkesek munkáját koordinálja és a szponzorokkal is adminisztrál- nettó 3 400 000 forint havonta. A stylist tanácsadói tevékenység díja óránként nettó 5000 forint. A TED-en közzétett adatokból kiderül, az öltöztetési szolgáltatás díja 2000 forintra rúg, míg a napi fodrász 2 350 forintot keres óránként. Ennél valamivel többet vihet haza a pályázatot elnyerő sminkes, aki 2 650 forintot kap óránként, az eseti fodrász viszont alkalmanként 14 500 forintot.

Az MTVA belső rendszerében 1 vezető stylist, 8 öltöztető – közülük 3 divattervező, 1 varrónő dolgozik majd. A képernyős munkatársak és a vendégek frizurájáért 13 fodrász – közülük 4 mesterfodrász felel. A sminkes feladatokat 8 sminkes – 3 fő kozmetikus és 1 sminkmester végzi. A csapatnak naponta 40 képernyőst és körülbelül 30-40 vendéget kell felkészítenie.

MTVA sminkes fodrász stylist
Kapcsolódó cikkek