fordulat

Jöhet a fordulat a kőolaj piacán

Az OPEC ma kezdődő, bécsi ülésén már dönthet is a kitermelés csökkentéséről – véli Varga Zoltán az Equilor Befek­tetési Zrt. szenior elemzője.

Fordulatról beszélt a pénzügyminiszter

Megkezdődött a versenyképességi fordulat Magyarországon - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

Fordulat előtt állhat a Coca-Cola

A Coca-Cola kapcsán nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy rendkívül stabil vállalatról beszélünk – véli Nyikes Dávid, a KBC Securities elemzője.

Nő a kkv-szektor hitelezése

Erős harmadik negyedéven van túl a vállalati hitelezés. A teljes állomány azonban nem nő, és az október is gyengén indult. A lakosság nettó hitelfelvevővé vált

Matolcsy: Az állam és a piacok között egy be nem jelentett polgárháború folyt

Hitel és növekedés - ez volt a címe Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnökének előadásának. A jegybankelnök szerint példaértékű közös siker volt a Növekedési Hitelprogram. Az egyik szövetségese ennek a 2010 közepe óta végrehajtott gazdaságpolitikai fordulat volt, amely monetáris politikai fordulatot is lehetővé tett. Ennek köszönhető az is, hogy az MNB az idén veszteség helyett nulla közeli eredményt ér majd el.

Mikor lesz beruházási fordulat Magyarországon? - Szakértők válaszolnak

A nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 első negyedévében 8,7 százalékkal csökkent éves összevetésben. Érdemi növekedést évek óta nem láttunk, a Világgazdaság Online véleményt nyilvánító olvasóinak többsége szerint még évekig nem is fogunk. A lapunk által megkérdezett szakemberek véleménye megoszlik a kérdésről.

Pozitív fordulat a magyar gazdaságban – Vége lehet a hibernált állapotnak

A Magyar Fejlesztési Bank 2013. tavaszi vállalati felmérésének eredményei alapján két év után ismét meghaladja az 50 pontot az MFB Indikátor értéke, ami a hazai gazdasági folyamatok kedvező irányba történő változását jelzi. Az indikátor emelkedésében elsősorban a Beruházás-index, illetve kisebb mértékben a Piac- és a Makrogazdasági-index játszott szerepet. A pozitív fordulat hátterében az ugrásszerűen emelkedő beruházási kedv áll, miután a felmérés eddigi történetében rekord szintre emelkedett a következő 12 hónapban fejlesztéseket tervező cégek aránya. A vállalati válaszok alapján ezt részben az magyarázhatja, hogy a várakozások szerint a következő hónapokban az eddig hibernált állapotban lévő belföldi piacokon is kedvező folyamatok indulhatnak el.
Világgazdaság Piactér