garancia

Nem árt óvatosnak lenni egy felújításnál

Ugyanolyan körültekintéssel kell ingatlant felújítani, mint vásárolni – figyelmeztetnek szakemberek a hétfői Magyar Nemzetben. Mint mondják, nem szabad bedőlni annak, hogy számla nélkül olcsóbb egy munka, mert utána már nem tudja a megrendelő a hathavi garanciát érvényesíteni.

Nagyon veszik a garanciát

A karácsonyi szezonban jóval több műszaki cikket értékesítenek az áruházak, mint bármikor az év során, a KSH adatai szerint az utolsó negyedévben 50-60 százalékkal több fogy ezekből az árukból, mint a többiben. Ez a biztosítóknak is jó, egyre népszerűbb ugyanis a kiterjesztett garancia.

Egyre több garanciát vesznek igénybe a magyar cégek

A várható hitelpiaci bővülésben fontos szerepe lehet a garanciakonstrukcióknak, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. friss adatai szerint idén október végén a cég teljes garanciaállománya 358 milliárd forintot tett ki, ami közel 12 százalékkal haladja meg a múlt év végi 320 milliárd forintos hasonló adatot - közölte a Garantiqa az MTI-vel.

Új rendelet: a vevő vagy az eladó felelős a termék hibájáért?

Az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) megfogalmazása szerint termékszavatosság esetén a vásárló nem csak az eladóval, hanem közvetlenül a gyártóval vagy a kereskedővel szemben is érvényesítheti a szavatossági jogát, így javítást, cserét kérhet - ez utóbbiak eljárási szabályait tette közzé a nemzetgazdasági miniszter a legutóbbi Magyar Közlönyben.

Szinte biztos vége a Saab-gyártásnak, mi lesz az itteni szervizzel?

Átalakul a Polar Mobil Kft., amely eddig a Saab és az Isuzu autómárkák importőreként működött több közép európai piacon, illetve saját márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltetett a fővárosban: a cég megszünteti a kiskereskedelmi tevékenységet, s csak a nagykereskedelmi, importőri feladatokra koncentrál.
Világgazdaság Piactér