gyártó

Lefogytak idén a laptopok

A számítógépek piacán a karcsú vált divattá idén. A gyártók korábban soha nem tapasztalt vékonyságú gépekkel lepték meg a fogyasztókat.

Megállapodás az iráni atomprogramról

Több évtizedes vitának vetettek véget tegnap Bécsben, amikor megállapodás született az Iránnal szembeni szankciók feloldásáról. A felszabaduló piac komoly lehetőségeket hordoz a nyugati ipaci cégek számára is.

A világ összes Duplója Magyarországon fog készülni

Elkészült a Lego 200 millió eurós fejlesztése Nyíregyházán, a ma átadott gyárban összesen 1500-an dolgoznak majd, 250 új munkahelyet teremt a beruházás. A létesítményben készül majd a világ összes Duplo játéka.

Bomba! - Aránytalanul sújtja a magyar cégeket a chips adó

Amíg az idei kiskereskedelmi forgalom mindössze két százalékkal mérséklődik, addig az energiaital szegmens 15-20 százalékos esésre számíthat” – jelentette ki a Nielsen adatai alapján Katona Balázs, a Bomba! Energy Drink Kft. kereskedelmi vezetője, hozzá téve, hogy a forgalmazókat nemcsak az egész kiskereskedelmet érintő negatív gazdasági hatások sújtják, de a folyamatosan változó jogszabályi környezet valamint a népegészségügyi termékadó is tovább nehezíti helyzetüket.

A japánok is lemondhatnak a Made in Japanről

Évszázados hagyomány ér véget azzal, hogy a japán cégek külföldre telepítik azokat a gyártókapacitásokat is, amelyekkel a hazai piacukat látják el. Egy kutatóintézet elemezése szerint ebben az évtizedben négymillió feldolgozóipari álláshely szűnik meg Japánban a folyamat hatására.

Hanyatlik a FarmVille gyártója - A Facebook is zuhan

A Zynga részvények árfolyama hanyatlásnak indult szerdán éjjel, miután a vállalat közzétette jelentését. A FarmVille gyártójának értéke több mint 40 százalékkal zuhant New Yorkban, miután a gyorsjelentés közzétételével meredeken romlottak a kilátások.
Világgazdaság Piactér