hong kong

Hongkong az ultragazdagok új fővárosa

Már nem New Yorkban él a legtöbb ultragazdag ember, az amerikai metropoliszt Ázsia egyre gyorsuló vagyonkoncentrációja taszította le a trónról a Wealth-X legfrissebb felmérése szerint.

Romlik a sajtószabadság Kínában?

Pénzügyi nyomásgyakorlás, névtelen kormányzati tisztviselők által támasztott akadályok és helyenként erőszak - így jellemezte a hongkongi újságíró szövetség a helyi média helyzetét a sajtószabadság elmúlt évi helyzetéről szóló jelentésében, amelyet hétfőn idézett a hongkongi média.

Öt éves harc után újabb országot hódított meg a Disney

Mintegy 3,7 milliárd dollárra rúg a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari vállalatának legújabb beruházása. A Walt Disney Co. sanghaji szórakoztató központjának alapkövét pénteken tették le. A távol-keleti országban a Disney nem csak vidámparkjával, filmekkel üzletekkel próbálja megnyeri a gyerekek kegyét.

A vállalati gyorsjelentések fűtik a pénzpiacokat

A vállalatok kedvező gyorsjelentési adatai kedvezően hatottak a külföldi piacok árfolyamainak, amelyeket korábban az USA csökkenő lakásárakról szóló, valamint a brit GDP adat döntött mélybe. A hong-kongi tőzsdén jegyzett kínai papírok féléves csúcsra emelkedtek.

Kipukkadt az ingatlanlufi Hong Kongban

Vegyesen reagáltak a nemzetközi piacok az ír mentőcsomag bejelentésére. A legtöbb ország - így hazánk piacai is - kedvezően reagáltak a bejelentésre. Hong Kongban azonban - a negatív lakásértékesítési adatoknak köszönhetően - nagyot estek a papír árfolyamok.

Hong Kongban is tőzsdére menne a Prada

Jövőre a hong kongi tőzsdére vezetné be papírjait az olasz felsőkategóriás divatkonszern, a Prada – értesült a vállalathoz közel álló forrásokból a Finantial Times
Világgazdaság Piactér