mikrohitel

Hónapok óta várják a fővárosi mentőövet

Még tavaly novemberben jelentette be Karácsony Gergely, hogy megállapodás született a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával a legrosszabb helyzetben lévő kisvállalkozások gyors megsegítésére. Ennek ellenére a program máig nem indult el.

Krisán: minél több EU-forrást a kkv-knak

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv) számára rendkívül fontos lenne, hogy a következő, 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban a források túlnyomó része célzottan, közvetlenül a gazdaságfejlesztést, a növekedést, legfőképpen a kkv-szektor fejlődését szolgálja, és a felhasználható forrás nagysága többszöröse legyen a jelenlegi keret 15 százalék alatti arányának - mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot működtető KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Felfüggesztette a mikrohitel programot az NFÜ - Péntekig lehet még pályázni

Péntek éjfélig jelentkezhetnek még uniós fejlesztési támogatásra a vidéki mikrocégek, miután a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közölte: február 8-ával felfüggeszti a kombinált mikrohitel programot a konvergenciarégiókban (ez a közép-magyarországin kívül az összes magyarországi régiót jelenti).

Homályos mikrohitel-pályázatok

Alprogramokra osztott keretösszegek helyett beérkezési sorrendben oszthatja szét vidéken a plusz mikrohitelpénzt a kormány az Új Széchenyi-tervben – vélik szakértők. Az NFÜ egyelőre titkolózik, és nem tudni azt sem, hogy ez mekkora összeg lesz az adott operatív program teljes vállakozásfejlesztési keretére szánt 81 milliárdból. A közép-magyarországi forrás közben már 9 milliárdnál jár

Kevés hitelt adott a "szegények bankja", a közmunkánál mégis jobb lehet

Az eredeti tervben szereplő 400 helyett 141 hitelt tud kihelyezni a szegények vállalkozását segítő kísérleti program, mely végrehajtói szerint munkahelyeket teremt. A Kiútprogram keretében összesen 71,5 millió forintnyi szociális mikrohitelt helyeznek ki júliusig, fedezet nélkül.

Hétmilliárddal emelnék a mikrohitelkeretet

A mikrovállalkozások fejlesztését célzó kombinált mikrohitelprogram vidéki kiírása keretösszegének 15 milliárdról 22 milliárd forintra történő emelésére tett javaslatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára – tájékoztatta a Világgazdaságot a szervezet.

Elfogyott a pályázható EU-pénz!

Jóllehet a pályázatok befogadása változatlan, az elmúlt hetekben vidéken is kimerítették a mikrovállalkozások az Új Széchenyi-terv egyik legnépszerűbb konstrukciójának, a kombinált mikrohitel programnak a forrásait. Egyelőre nem tudni, hogy az NFÜ a jelentős támogatási igényeknek megfelelően rendel-e újabb, jelentősebb forrásokat a kiírásra.

Szegények bankja: A terv fele sikerülhet

A tervezett 400 hitel helyett, ha minden a terv szerint alakul, 200-at tud kihelyezni a „szegények bankja” néven ismert Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt.. Molnár György, a cég igazgatóságának tagja a Világgazdaságnak elmondta, jelenleg a hitelek 25 százalékán látszik, hogy nem fog működni.
Világgazdaság Piactér