nyelviskola

Csalódniuk kellett a nyelviskoláknak

Hiába­ remélte sok nyelviskola, hogy az ősszel behozhatja a járvány­helyzet kapcsán bevezetett korlátozások miatti kieséseket.

Csalódniuk kellett a nyelviskoláknak

Hiába­ remélte a nyár elején sok nyelviskola, hogy az ősszel behozhatja a járvány­helyzet kapcsán bevezetett korlátozások miatti kieséseket, mára kiderült, hogy ez nem így lesz.

Nagy átalakulások a nyelviskolák piacán

A támogatott nyelvi képzések és a gazdasági helyzet általános javulása lendületet hozott a nyelviskolák piacára, a szereplők további növekedést várnak, a tanárhiány azonban sok fejfájást okoz a cégeknek.

20 százalékkal olcsóbbak lettek a nyelvtanfolyamok

Kritikus időszakot élnek át a hazai nyelviskolák, az évek óta tartó visszaesés mára oda vezetett, hogy minden tizedik oktatóműhely a csőd szélén áll. Áremelésre semmi esély, megszűnt az adókedvezmény is, így az eredményes működés részben a különböző pályázati lehetőségekkel érhető el. A szakmában általános, hogy 2008 óta nem történt áremelés annak ellenére, hogy az éves infláció mértéke átlagosan 5 százalék körül mozgott az eltelt időszakban, így reálértéken a tanfolyamok értéke körülbelül 20 százalékkal csökkent.

"Hello, tourist" - ingyen tanórákkal indul a nyelvtudás hete

Egy idén végzett európai uniós felmérés szerint a magyar lakosság mindössze 35 százaléka vallja, hogy beszél egy idegen nyelvet. Ezzel az aránnyal az uniós rangsor végén kullogunk. Ezen változtatna a Nyelvtudás Hete programsorozat, amely szeptember 7-9-ig a Millenárison szervezett Nyelvparádéval veszi kezdetét.
Világgazdaság Piactér