Közélet

"Hello, tourist" - ingyen tanórákkal indul a nyelvtudás hete

Egy idén végzett európai uniós felmérés szerint a magyar lakosság mindössze 35 százaléka vallja, hogy beszél egy idegen nyelvet. Ezzel az aránnyal az uniós rangsor végén kullogunk. Ezen változtatna a Nyelvtudás Hete programsorozat, amely szeptember 7-9-ig a Millenárison szervezett Nyelvparádéval veszi kezdetét.

Ezután szeptember 15-ig a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) az ország közel 50 pontján szervez nyelvi és kulturális programokat, ahol a minőségi szolgáltatást nyújtó nyelviskolák teljes körű segítséggel és tanácsadással várják a nyelvtanulás iránt érdeklődőket. Az eseménysorozat szeptember 15-én a Nyelvtudás Napja rendezvénnyel ér véget.

A programsorozathoz a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete is csatlakozott, és az ország mintegy 50 pontján szervez nyelvi és kulturális programokat. Ezek során a nyelviskolák segítenek a nyelvet tanulni vágyóknak informálódni.

A NYESZE szervezésében lesznek ingyenes bemutató órák, próba nyelvvizsgák, nyelvtanulással, nyelvvizsgával kapcsolatos tanácsadás, akciós nyelvkönyvvásár. Az egyesület elindítja „Hello, tourist!” elnevezésű akcióját: felkészült nyelvtanárok az ország számos pontján  járókelőket megszólítva, 5-10 perces nyelvleckékkel, rövid beszélgetésekkel próbálják nyelvtanulásra bírni az utca emberét.

nyelvtudás hete nyelvóra nyelviskola ingyenes nyelvóra
Kapcsolódó cikkek