Sukoró

Per kezdődik Washingtonban a sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt

A Magyar Nemzet értesülése szerint a sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt hétfőn kezdődik és két hétig tart Washingtonban az a nemzetközi választott bíróság előtt zajló kártérítési per, amelyben izraeli befektetők több mint 100 milliárd forint kártérítésre perlik a magyar államot.

"Ezt tettem az Audival is" - Ki mehet börtönbe a Sukoró-ügyben?

Állam által adott, majd visszaperelt területek, hamis lakcím a szerződésen, a volt miniszterelnök videón közzétett gyanúsítotti kihallgatása: filmbe illő szálakon fut immár több éve a Sukorói telekcsere-botrány. A sokszor követhetetlenül bonyolult és szerteágazó ügy tétje volt pénzügyi természetű is, ám mára ezek megoldódtak, a kérdés így az maradt: ki megy – ha megy - börtönbe?

Oszkó: A Számvevőszék hajmeresztő nyilatkozatra ragadtatta magát

Az Állami Számvevőszék tegnap hajmeresztő minőségű és tartalmú nyilatkozatra ragadtatta magát. Ezzel kapcsolatban kénytelen vagyok megosztani azt a személyes benyomásomat, miszerint az újdonsült számvevőszék egy-egy szakmai jellegű megszólalásán túl még a látszatát sem próbálja fenntartani annak, hogy politikailag semleges, tényszerű és korrekt véleményeket formál, s ezen tényeket elfogulatlanul kívánja a nyilvánosság előtt bemutatni – írja blogjában Oszkó Péter.

Oszkó a Sukoró ügyről: A nyilvános adatok hogy váltak titkossá?

A még 2009 őszén a személyes utasításomra indított polgári perben apró kivételektől eltekintve kiegyensúlyozott és célravezető módon vettük végig az események sorát, már amelyikben én magam egyáltalán részt vettem. Erről ráadásul a média és az írott sajtótermékek nagy része elfogulatlanul nyilatkozott, végre egyikük sem próbált úgy tenni, mintha valamiféle büntetőügybe lennék belekeveredve – írja blogjában Oszkó Péter a Sukoró ügyről.
Világgazdaság Piactér