Magyar gazdaság

Tanúskodott Oszkó: szigorította a sukorói pályázatot

Oszkó Pétert tanúként hallgatták meg a Fővárosi Bíróságon, ahol leszögezte: tovább szigorította a sukorói pályázatot.

A sukorói projekt létesítésére már kiírták a koncessziós pályázatot, amikor Oszkó Péter pénzügyminiszter lett, a pályázati feltételeket csak a pályázat elbírálásakor, 2009 augusztus közepén ismerte meg; a pályázatot a pályázatértékelő bizottság értékelése alapján nyilvánította eredményesnek, kinyilvánítva: a legszigorúbb feltételeket kell szabni az ingatlan birtoklásával kapcsolatban - erről Oszkó Péter kedden, a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma előtt folyó jogvitában beszélt, ahol tanúként hallgatták meg.

Oszkó Péter elmondta: pénzügyminiszterként az első intézkedése a pályázatértékelési bizottság felállítása és annak ügyrendjének meghatározása volt a Sukoró-ügyben. A pályázati kiírással nem foglalkozott, az értékelő bizottság beszámolója alapján hozott döntést. Hozzátette: a pályázati kiírás lehetővé tette, hogy a koncessziós szerződésben módosításokat tegyenek.

"Az általam személyesen megfogalmazott igény alapján került bele a koncessziós szerződésbe kötelezettségként, hogy már 2011. január 1-jével bizonyítania kell tudnia a koncesszió jogosultjának, hogy rendelkezik olyan ingatlannal, amelyen a szükséges beruházást végre tudja hajtani, s a kaszinó koncessziót meg tudja valósítani. Ez a pályázati kiírásban nem volt kötelezettség" - hangsúlyozta.

Sukoró Oszkó kiírás beruházás pályázat koncesszió
Kapcsolódó cikkek