Szatmáry Kristóf

Szatmáry Kristóf: az a cél, hogy ne kelljen többé földúton közlekedni Budapesten

Első körben 10 milliárd forintból a budapesti földutak mintegy 20 százalékát aszfaltozzák le – tájékoztatta a Világgazdaságot Szatmáry Kristóf, a Budapesti útépítési program miniszteri biztosa. Mint mondta, a közép-európai térséghez képest a magyar főváros jól áll az úthálózat minőségét tekintve, de a nyugati városokkal való összevetésben ugyanez már nem mondható el.

Mégsem épülhet így pláza Óbudán

Nagy lendülettel jelentették be szerdán, hogy új bevásárlóközpont épülhet Óbudán, az építkezés a tervek szerint jövőre indulhat meg. Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos a Világgazdaság kérdésére tisztázta, hogy ebben a formájában biztosan nem fog pláza épülni, mivel érvényes építési engedélye sincs. Az építettő visszakozott, jelezve, csak a projekt tervezését indították újra.

Mégse épülhet pláza Óbudán

Nagy rössel jelentették be, hogy új bevásárlóközpont épülhet, de Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos a Világgazdaságnak tisztázta, hogy ebben a formájában biztosan nem lesz építkezés.

Vasárnap: lehetséges még pontosítás

Elképzelhető még a zárva tartás finomhangolása – nyilatkozta a Világgazdaságnak Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa. A napirenden azonban csak szigorítás van, enyhítés nem: meghatároznák a pékségeknél, hogy mennyi lehet az egyéb áru aránya.

Visszatér a SmartWings Magyarországra

Három év után visszatér Magyarországra a cseh SmartWings légitársaság - közölte az E15 cseh gazdasági napilap szerdán weboldalán.

Jár a vasárnapi bérpótlék

Nem gondolta meg magát a kormány a vasárnapi bérpótlék ügyében - mondta Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos a Napi Gazdaságnak.

Februárban jön a forintosítás

Elfogadta az Országgyűlés a devizaalapú hitelek forintosításáról szóló jogszabályt – igaz, néhány módosítással az eredeti tervhez képest –, így februártól az idegen fizetőeszközben nyilvántartott lakossági kölcsönök aránya töredékére, várhatóan néhány százalékra eshet
Világgazdaság Piactér