tagállam

G7: a bankválságokat nem lehet adófizetői pénzből megoldani

Az adócsalás és az adóelkerülés elleni közös fellépésről állapodtak meg szombati angliai értekezletükön a világgazdaság teljesítményének hozzávetőleg a felét adó hét vezető ipari hatalom (G7) pénzügyminiszterei és jegybanki vezetői.

A németek az EU-ban tartanák a briteket

Miközben a brit szigetországban vita folyik az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépéséről, a németek nagy része sajnálná a távozásukat - tűnik ki abból a felmérésből, amelyet a Handelsblatt ismertetett.

Marc Faber: Az egész eurózónát fel kéne oszlatni

Marc Faber, a "Gloom, Boom and Doom Report" szerzője úgy véli, igen nagy a valószínűsége annak, hogy Görögország kilép az euróövezetből - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.

Két kemény lecke, amiből már tanulhatott volna Magyarország

Az új EU-s egyezmények értelmében alkalmazható keményebb bánásmódot már megtapasztalhatták azok a tagállamok, melyek nemrég nyújtották be éves büdzsétervezeteiket az Európai Bizottságnak - írja elemzésében az FXPro.

Ne kockáztassunk!

Egyre többen kérdeznek meg arról, hogyan áll a cég, majd rögtön utána arról is, hogy mi lesz az országgal, mit tegyenek a megtakarításaikkal. Olyan kérdéseket tesznek fel, amelyek néhány hónappal ez- előtt még naiv mosolyt váltottak volna ki belőlem. Ma már sajnos kevés olyan makrogazdasági forgatókönyvet tudok elképzelni, amelynek ne volna mérhető valószínűsége.

A kereslet-kínálat az úr - Tévedések az EU jog kapcsán

Mostanában a gazdasági törvénykezéssel kapcsolatos vitákban gyakran elhangzik az aktuális kormányzati intézkedést ellenzők részéről azon érv, hogy a tervezett lépés megvalósítása azért sem lehetséges, mert az Európai Unió jogába ütközik (például kedvezményes végtörlesztés, „plázastoptörvény”). Érdemes ezért az EU jogával kapcsolatos néhány alapvető félreértést tisztázni.
Világgazdaság Piactér