újság

Robbanásszerűen nő a netes újságok száma

Robbanásszerűen nőtt a magyar internetes újságok száma, amely az idén már meghaladta a háromezret. Mindeközben az internetes hirdetési piac is nő, de messze nem akkora mértékben, hogy eltarthassa a teljes piacot, ráadásul a bővülés szerkezete is kedvezőtlen a netes sajtónak.

Sajtótörténeti árverésre készülnek

Kuriózumnak tekinthető sajtófotókból, karikatúrákból, nevezetes lapszámokból, szerkesztőségi levelekből, egyéb sajtótörténeti érdekességekből szervez jótékonysági árverést december 10-én a Szolidaritás Alapítvány és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Az újságok is elszenvednék a vasárnapi zárva tartást

A vasárnapi újságoknak is súlyos érvágást jelentene a boltok hétvégi nyitvatartásának korlátozása – hívja fel a figyelmet a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE). A vasárnapi lapok kelendőek, a legutóbbi éves adat szerint 24 milliót megközelítő az értékesített példányszámuk, és több mint 600 ezer olvasójuk van.

Az olvasók alapítottak maguknak újságot

A közösségi finanszírozás (crowdfunding) módszerével 15 ezer előfizetőt és összesen 900 ezer eurót gyűjtött határidőre egy német online újság, a Krautreporter.de

Több mint ötezer nemzeti dohánybolt nyit meg hétfőn

Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyit meg hétfőn, július 15-től már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon. 1415 településen nem nyílt meg új trafik, ezeken a helyeken mozgóárusítás lesz. Az MSZP, ha kormányra kerül megsemmisíti a dohánybolt-pályázatokat.
Világgazdaság Piactér