A Media1 írt meg, hogy a 168 Órát előállító teljes stábot elbocsátják. Ez 15 főt fog érinteni. Az újság főszerkesztője is Makai József is távozik, de őt nem elküldték, hanem maga mondott fel, mivel nem értett egyet a vezérigazgató szerkezeti átalakítási terveivel.

A 168 Óra ezentúl külsős szerzők cikkeivel lesz feltöltve, belsős gárdát nem fognak foglalkoztatni.

Business,Woman,Sending,Resignation,Letter,And,Packing,Stuff,Resign,Depress
Fotó: Shutterstock

A Media1 a mai napon telefonon beszélt Milkovics Pállal, aki megerősítette a hírt. Elmondta, hogy a lap a jelenlegi működés mellett nem fenntartható és az újság hosszú ideje veszteséget termel. Az átalakulással a vezérigazgató a kiadások csökkentésének drasztikus csökkenését várja. 

Az is kiderült, hogy a leépítés csak a fizikai újságot érinti, a 168.hu internetes oldalnál továbbra is lesznek belsős munkatársak. 

A hetilap tartalmaiért a jövőben Trencséni Dávid hírigazgató felel majd, aki munkatársaival külsős szerzőktől rendelik majd a cikkeket. Milkovics Pál szerint ezzel a korábbinál több szerzőtől lesznek majd olvashatók a cikkek a lapban, így az olvasók több fajta véleménnyel is találkozhatnak majd, mint eddig.

A Media1 úgy tudja, hogy

a kiadó nem fog garanciát vállalni arra, hogy az eddigi szerzőktől és szerkesztőktől olyan mennyiségben fog cikkeket rendelni, hogy az önmagában biztosítsa a megélhetésüket.

Milkovics Pál elmondta, hogy fájdalmas lépésről van szó és megérti, ha a jelenlegi csapat tagjai csalódottak. Hozzátette, hogy ez volt az egyetlen működőképes lépés annak érdekében, hogy az újság a jövőben is meg tudjon jelenni.