vevők

Gondok az új lakások piacán

Több egymással összefüggő, a laikusok által csak részben vagy egyáltalán nem látható gond is van, amelyek több beruházás kilátásait is erősen rontják – véli Kricsfalussy Tamás, a Metrodom csoport értékesítési igazgatója.

A legnagyobb vevők maguk a cégek

Egyelőre úgy tűnik, 2018-ban sem lesz megállás, a vállalati részvényvásárlások továbbra is támaszt nyújthatnak a piacnak, egyéb tényezők mellett.

Kilencen is megvennék az Alitaliát

Lapjelentések szerint eddig összesen kilenc cég érdeklődött az Alitalia különböző üzletágainak megvásárlása iránt, a válságban lévő olasz légitársaságra október 2-ig kell kötelező vételi ajánlatot tenni.

A magyar cégvezetők nem vevőközpontúak

A magyar cégvezetők kreatívak, jól képzettek, valamint tisztában vannak a piac működésével, ugyanakkor meglehetősen passzívak, és gyenge lábakon áll náluk a vevő-orientáltság - derül ki egy kutatásból, amelyet mintegy 1000, Kelet-Közép-Európában dolgozó vállalati vezető megkérdezésével készítettek a TARGET Executive Search személyzeti tanácsadó cég megbízásából.

Szárnyal a BUX

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója a BUX Index 7,05 százalékos pluszban volt délelőtt (11 509,13 ponton).

Nincs korrekció az állampapírpiacon

Fundamentálisan nagyon vonzóvá vált az állampapírpiac a pénteki összedőlést követően. A hozamok 10 százalék fölött ragadnak be, és hosszabb távon sem látszik még, hogy mikor kezdhet jelentősebb korrekcióba a kötvénypiac.
1
Világgazdaság Piactér