Extra

Közfelháborodást váltott ki, hogy a BAFTA-díjátadón nem emlékeztek meg Matthew Perryről

A BAFTA közölte, hogy Matthew Perryre egy másik díjátadón akarnak majd megemlékezni. A rajongók nem értik a brit filmes szervezet döntését.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy vasárnap átadták a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjait az Egyesült Királyságban, az Oppenheimer pedig 7 szobrot is bezsebelt. Az atombomba feltalálójáról szóló film elvitte a legjobb férfi főszereplőnek, legjobb férfi mellékszereplőnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó díjat is.

9th Annual Dinner Benefiting The Lili Claire Foundation - ArrivalsBEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 14:  Actor Matthew Perry arrives at the 9th Annual Dinner Benefiting the Lili Claire Foundation at the Beverly Hilton Hotel on October 14, 2006 in Beverly Hills, California.  (Photo by Michael Buckner/Getty Images)
Fotó: Getty Images

Sokan azonban felháborodtak, hogy 

a  BAFTA-díjátadón tartott megemlékezésből kimaradt a tavaly túladagolásban meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok című sorozat sztárja. 

Az ötvennégy éves színész a tesztoszteroninjekciók mellett ketaminterápián is átesett, ez utóbbi okozta a halálát.

A brit díjátadón megemlékeztek több mozisztárról is, a többi között Jane Birkin, Shirley Anne Field, Richard Roundtree, Michael Gambon, Tom Wilkinson és Carl Weathers színészről is, illetve tisztelegtek a nyolcvanhárom éves korában elhunyt Tina Turner előtt is, akiről színészként és énekesként is megemlékeztek. Az X-en  sokan nekimentek a BAFTA-nak, mások egyszerűen magyarázatot kerestek, és ezt írták: „Miért nem szerepelt Matthew Perry az emlékműsorban?” 

A sok negatív komment után a BAFTA szóvivője a People magazinnak úgy fogalmazott

Megerősíthetem, hogy Matthew Perryre megemlékezünk a közelgő BAFTA televíziós díjátadónkon.

Több felhasználó továbbra is csalódott volt amiatt, hogy a színészről nem emlékeztek meg a díjátadó ünnepségen, és rámutattak arra, hogy bár leginkább a Jóbarátokban alakított szerepéről volt ismert, Perry számos filmben is szerepelt színészi karrierje során.

 

BAFTA Matthew Perry megemlékezés
Kapcsolódó cikkek