Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Tina Turner – a rock egyik legnagyobb énekese és legkarizmatikusabb előadója – olvasható a Sky News oldalán. A hírt az énekesnő szóvivője erősítette meg. A hivatalos közleményben úgy fogalmaznak

Tina Turner, a rock’n roll királynője ma békésen elhunyt 83 éves korában, hosszas betegség után a svájci Zürich melletti Küsnachtban lévő otthonában.

 

American-born Swiss singer, songwriter, dancer and actress Tina Turner reacts on stage after the German premiere of the musical "Tina - Das Tina Turner Musical" in the Operettenhaus in Hamburg on March 3, 2019.
Fotó: Georg Wendt

A tizenkétszeres Grammy-díjas énekesnő és színésznő Anna Mae Bullock néven született Tennessee államban 1939. november 26-án. Tina Turner az egyik legsikeresebb női rockénekes volt, aki számos slágert adott elő, mint a The Best, a Proud Mary, a Private Dancer vagy a What’s Love Got to Do With It című szerzeményt.

Először az 1960-as években szerzett hírnevet volt férje, Ike Turner oldalán, a River Deep vagy a Mountain High című klasszikus közös dalukkal. A családon belüli bántalmazást elszenvedő énekesnő életét egy 1993-as hollywoodi életrajzi filmben dokumentálták Angela Bassett főszereplésével, a film összesen három Oscar-díjat nyert.