Közélet

Egy híres ukrán színész is megsebesült Szoledarnál: véresen, bekötözve üzent

A város az oroszok kezére került, de Dmitro Linartovics szerint nem adják fel és nem törnek meg. A híres színész is megsebesült a harcokban.

Egy ismert ukrán színész, Dmitro Linartovics is súlyosan megsebesült a szoledari harcokban. Mint ismert: a kelet-ukrajnai városban dúltak az elmúlt napok legvéresebb összecsapásai, amelyeknek végére az orosz Wagner zsoldoscsapat gyakorlatilag a teljes település felett átvette az ellenőrzést, az ukrán védők pedig elmenekültek. 

KHERSON, UKRAINE - 2023/01/08: A soldier looks around Kherson airport. Recaptured in early November by the Ukrainian army, Kherson airport was severly damaged during fighting in the early stages of the war in February 2022.
Fotó: Edgar Gutiérrez / Getty Images

Linartovicsot társai mentették ki és vitték biztonságos helyre. A kimenekítés alatt, a teherautóból jelentkezett be, véresen, bekötözött fejjel, szemeit szinte teljesen letakarva mondta a kamerába, hogy Ukrajnát sosem törik meg, nem adják fel a harcot. 

Az orosz csapatok állítólag szerdára virradóra elfoglalták Pidhorodne falut is, amely Szoledar és Artemivszk (Bahmut) között található. Innen jó eséllyel indulhatnak meg az áhított cél, azaz Artemivszk bevételére az oroszok, amellyel már hónapok óta próbálkoznak, ám eddig nem jártak sikerrel. 

 

 

Artemivszk háború színész Ukrajna
Kapcsolódó cikkek