Közélet

Kemény csapást mértek Hamász- és Hezbollah-célpontokra az izraeliek – több magas rangú tisztviselőt is megöltek

Többek között az elit Nuhba egység több harcosát és a rafahi Népi Ellenállás Bizottságok vezetőjét is kiiktatták az izraeli fegyveresek.

Az izraeli hadsereg a Gázai övezetben a Hamász iszlamista terrorszervezet infrastruktúráját, az északi határnál pedig az Izraelt támadó Hezbollah síita szervezet célpontjait lőtte szerda éjjel a katonai szóvivők jelentése szerint.

PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICTSmoke and fire billow from a building after an explosion in Rafah, South Gaza Strip on October 19, 2023. Egyptian President Abdel Fattah al-Sisi has agreed to open the Rafah crossing into Gaza to allow a first batch of around 20 humanitarian aid trucks through, US President Joe Biden said October 18, 2023. (Photo by Mohammed ABED / AFP)
Fotó: AFP

A Gázai övezetben végrehajtott légicsapásokkal terrorista infrastruktúrát semmisítettek meg, és megölték különböző terrorszervezetek több magas rangú tisztviselőjét és aktivistáját.

Szadzsijja lakónegyedben több tucat páncéltörő rakétakilövő állomást, alagutak lejáratait, hírszerzési infrastruktúrát, műveleti központokat lőttek, és 

célzott légicsapásban életét vesztette az izraeli települések elleni október 7-i terrortámadást vezető Nuhba egység több mint tíz harcosa.

Megölték a rafahi Népi Ellenállási Bizottságok katonai szárnyának vezetőjét, Rafat Harav Husszein Abu Halalt, valamint a Hamász rádiója beszámolt a Hamász egyik alapítója, Abdel Aziz Ali Abdul Madzsid ar-Rantiszi özvegyének megöléséről is, aki a szervezet politikai irodájának első női tagja volt.

Északon, a libanoni határnál, a Hezbollah célpontjait támadták az izraeli erők, többek között egy tenger felőli megfigyelőállást, ahonnan szerdán egy páncéltörő rakétát lőttek ki Ros Hanikrára, Izrael legészakibb helyére a Földközi-tenger partvidékén.

Előzőleg Libanonból szerda délután több páncéltörő rakétát indítottak Manara és Ros Hanikra irányába, ezután a hadsereg tüzérséggel lőtte a kilövőhelyeket, és csapásokat mért a Hezbollah infrastruktúrájára.

Időközben megkezdődött az Egyiptom felől érkező segélyek szállítása is. Joe Biden amerikai elnök azt nyilatkozta, hogy legfeljebb húsz segélyszállító kamion léphet be a Gázai övezetbe, és ha azt látják, hogy a Hamász akadályozza a szállítást, leállítják a segítséget.

 

Gázai övezet izraeli háború Izrael Hamász
Kapcsolódó cikkek