Közélet

Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és a libanoni határvidéken

Az izraeli hadsereg szerdán tovább harcolt délen, a Gázai övezetben, és északon, a libanoni határnál is a katonaság tájékoztatása szerint.

Az izraeli hadsereg (IDF) bejelentette, hogy egységei tovább tevékenyednek a Gázai övezet északi részén fekvő dzsabaliai menekülttáborban, és a légierő egy olyan fegyveres csoportot támadott, amely kedden rakétákat indított az övezet közelében fekvő izraeli Szderót irányába.

Az övezet déli, Egyiptomhoz közeli térségében is tovább folytak a harcok, megszólaltak a támadásra figyelmeztető szirénák is / Fotó: AFP

Az övezet déli, Egyiptomhoz közeli térségében is tovább folytak a harcok, ahol a hadsereg elmondása szerint megtámadták a Hamász iszlamista terrorszervezet kiképzőhelyét, és az összecsapásban életét vesztette számos palesztin fegyveres. A Gázai övezet környékén és a libanoni északi határnál fekvő izraeli településeken többször megszólaltak szerdán is a rakéta- vagy dróntámadásra figyelmeztető légvédelmi szirénák.

Az IDF jelentése szerint 

északról mintegy hatvan rakétát indítottak Izrael felé,

melyek viszonylag csekély anyagi károkat okoztak. Délen a Szderótra lőtt rakéták többségét semlegesítette a Vaskupola légvédelmi rendszer, de egy lövedék becsapódott egy lakatlan épületbe. Szerdán újabb, a Gázai övezet déli részén elesett izraeli katona haláláról számolt be a hadsereg. A 19 éves, sorkatonai szolgálatát töltő fiatal volt a Rafah elleni támadás első és a gázai szárazföldi harcok 273. izraeli halálos áldozata.

 

Gázai övezet izraeli háború légvédelmi libanoni szirénák
Kapcsolódó cikkek