BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 222. napja – lecsapott az izraeli légierő: megölték a Hezbollah egyik vezetőjét

Összefoglaló:

Az Izraeli Légierő végzett a Hezbollah magas rangú parancsnokával, Husszein Ibrahim Mekkivel a dél-libanoni Türosz térségében egy kedd éjszakai hadműveletben – közölte a hadsereg szerda reggel a The Jerusalem Post beszámolója szerint.  

Fotó: Ahmed al-Rubaje / AFP

Az izraeli hadsereg közlése szerint Mekki a háború kezdete óta felelős számos izraeli terület megtámadásért, illetve civilek és otthonuk elleni terrortámadás megtervezéséért és végrehajtásáért. Korábban kedden a libanoni állami hírügynökség arról számolt be, hogy legalább ketten meghaltak egy izraeli légicsapásban a dél-libanoni Türoszban. Két libanoni biztonsági forrás azt mondta a Reutersnek, hogy a libanoni Hezbollah egyik parancsnoka volt az egyik meggyilkolt ember. 

Korábban Világgazdaság is megírta, hogy Moody’s Ratings szerint elhúzódhat a konfliktus Izrael és a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet között, és folytatódnak az ellenségeskedések Iránnal, valamint az Irán nevében tevékenykedő szerveződésekkel, köztük a Hezbollah libanoni síita milíciával is. Különösképpen nem elhanyagolható annak kockázata, hogy 

a helyzet nyílt katonai konfliktussá fajul Izrael és a Hezbollah vagy közvetlenül Izrael és Irán között.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.