A Tokaj és Rakamaz között végzett pályakarbantartási munkák miatt kedden, szerdán és csütörtökön napközben módosított menetrend lesz érvényes a vonalon – közölte a MÁV.

MÁV-START
kapott képek, Lilla,
máv-galéria,
vonatok, tömegközlekedés, utazás
Fotó: MÁV-Start

A Tokajról és Nyíregyházáról 10 és 17 óra között induló vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

Egyes Tokaj kör-InterCity vonatok (1652/652, 1654/654, 1656/656, 562/1562, 564/1564, 566/1566) csak a Keleti pályaudvar–Miskolc–Szerencs–Tokaj és vissza útvonalon, illetve a Nyugati pályaudvar–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza között és vissza útvonalon közlekednek. 

Tokaj és Nyíregyháza között az intercityk helyett az utasokat mindkét irányban IC-pótlóbuszok szállítják, melyek Nyíregyházáról korábban indulnak, illetve később érkeznek. Nyíregyházán a pótlóbuszok és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza szakaszon közlekedő Tokaj InterCityk között a csatlakozás nem biztosított. 

Jelenlegi formájában fenntarthatatlan a MÁV működése, még idén átalakulhat a vasúttársaság

Már az ősztől holdig formában működhet tovább a MÁV egy a kormány elé benyújtott javaslat szerint. Erről a MÁV vezérigazgató-helyettese beszélt, aki szerint a vasúttársaság a jelenlegi formájában fenntarthatatlan. Az ügyben megszólalt az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese is, aki elmondta, hogy évi 100 milliárd forintot szánnának csak a vasút pályák karbantartására.