Az ünnepek alatti adatforgalom 35 százalékkal nőtt a Yettel mobilhálózatán december 24. és január 1. között, az év végi időszakban egyre többen használnak mobilkommunikációs megoldásokat mind az ünnepi készülődéshez, mind a rokonok, szeretteik köszöntésére. Bár az internetalapú megoldások térnyerése ismert, idén a hang- és sms-forgalom is növekedést mutatott az előző évhez képest – írta elemzésében a vállalat. A dokumentum szerint a hétvégére eső karácsonyt megelőző hétköznapokon, az ünnepekre való felkészülési időszakban 37 százalékos hálózati adatforgalom-növekmény volt tapasztalható.

Young,Beautiful,Woman,Using,Her,Mobile,Phone,At,Dusk,In
Fotó: Ground Picture

Mára az sms funkcióját számos online megoldás és applikáció kiváltja, ám a Yettel szerint az sms egyszerűségével és megbízhatóságával nem képes minden szolgáltatás versenyre kelni, ez lehet az oka, hogy népszerűsége töretlen, sőt,

idén újévkor 13 százalékkal több sms-t küldtek a cég ügyfelei az előző évhez képest.

A hanghívások jelentősége sem csökkent: az év utolsó napjához képest újévkor, éjfél után ötszörösére nőtt a hangforgalom, valamint az egész ünnepi időszakban ekkor, az éjfél utáni órákban voltak átlagosan a leghosszabbak a hívások.

Az ünnepek alatt a legnagyobb nemzetközi forgalmat Ausztria, Németország és Románia felől és felé bonyolították le a Yettel ügyfelei, beleértve a külföldről és külföldre indított és az ott fogadott hívásokat. A fogadott rominghívásokban – azaz a külföldön tartózkodó, hazai előfizetéssel rendelkező ügyfelek esetében – az Egyesült Királyságban volt kiugró a forgalom. Az előző évhez képest idén a trend megfordult: többen indítottak nemzetközi hívást Magyarországról, mint amennyi Yettel-előfizetéssel rendelkező fogadott hívást külföldön.

Mutatjuk az autót, amely 35 forintból tesz meg csaknem 300 kilométert

A Yettel Magyarország és a Győri Széchenyi István Egyetem közös munkája jó példaként szolgálhat a modellváltó egyetemeknek, hogy a diákok ne csak diplomázni akarjanak, hanem piacképes gyakorlati tudást is szerezzenek.

 

Budapest, 2022. február 16.Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én. Márciustól nevet változtat a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság, új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.MTI/Mónus Márton Budapest, 2022. február 16.
Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én. Márciustól nevet változtat a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság, új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.
MTI/Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton / MTI