A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint már több mint ötmillióan töltötték le a BudapestGO-t. Az applikációnak áprilisban minden eddiginél több, 1,4 millió aktív felhasználója volt – ők legalább egyszer használták az alkalmazást –, összesen pedig már több mint ötmillió letöltőt tudhat magáénak – olvasható a közlekedési központ közleményében. 

BudapestGo alkalmazas
Az alkalmazás a budapesti járatok mellett a távolsági buszokra és szinte minden nagyobb hazai város helyi közösségi közlekedési eszközére kínál jegyet, bérletet / Fotó: Shutterstock

 

Hétköznaponként átlagban 270 ezer, míg hétvégén 170–200 ezer ügyfél használja, hetente pedig mintegy 30–40 ezer újabb telefonra töltik le az applikációt, emellett havonta összességében akár négymillió útvonaltervezés segíti a közösségi közlekedést használókat. Közölték azt is, hogy az alkalmazásban elérhető termékek köre idén áprilisban tovább bővült: már tízdarabos gyűjtőjegyet is lehet vásárolni, amelyből alig két hét alatt 10 ezer tömb fogyott.

Csaknem másfél millióan használják állandóan az appot

Az alkalmazás bő két éve indult, az új applikációban már az első hónapban 140 ezernél több jegyet és bérletet vettek. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint négy hónappal az indulást követően már több mint egymillió jegyet és bérletet adtak el, több mint 1,2 milliárd forint értékben a BudapestGO alkalmazáson keresztül. Múlt év tavaszán még azt írtuk, hogy már több mint egymillióan használják a BudapestGO alkalmazást, amely mostanra további négyszázezerrel bővült.

A BudapestGO-n keresztül nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet jegyet, bérletet váltani, a BKK forgalmi információi mellett a MÁV–HÉV adatai is valós időben jelennek meg