devizahitelek

Kockázatok a lengyel devizahitelezésben

Lengyelországban még mindig nem záródott le véglegesen a devizahiteles saga, amely azt a félmillió embert érinti, aki még 2008 környékén svájci frankban vett fel ingatlanfedezetű hitelt. Az ősz forrónak ígérkezik, a parlamenti választás előtt érkezhet meg az Európai Bíróság ítélete az üggyel kapcsolatban.

Két számjegyű bővülést várnak a lakáshitelekben a bankok

Két számjegyű bővülést várnak idén a lakáshitelek piacán a lapunknak nyilatkozó hitelintézetek. A „fogyasztóbarát lakáshitel” minősítés bevezetéséről tartanak az egyeztetések, ám a hitelintézetek szerint több konstrukciójuk is megfelel a most ismert feltételeknek.

Százezer devizahiteles már most figyelheti apostaládáját

Április végéig több mint 1,7 millió ügyfélszerződés kapcsán küldik ki a hitelintézetek a deviza alapú kölcsönök elszámolási, s a jelzáloghitelek esetében a forintosítási értesítőit. Az első százezer ügyfélhez már e héten megérkezhet az elszámolás.

A végtörlesztőknek kérniük kell az elszámolást

Akiknek korábbi hitel- vagy lízingszerződése rögzített árfolyamon történt kedvezményes végtörlesztéssel szűnt meg – a többi fogyasztóval ellentétben – maguknak kell kérniük az elszámolást pénzügyi intézményüktől. Az egyéb módon lezárt kölcsönszerződések esetében az elszámolási értesítőket automatikusan küldik a bankok, azt nem kell a fogyasztóknak külön kezdeményezni.
Világgazdaság Piactér