előtakarékosság

Meglepően optimisták a magyar fiatalok

A fiatalok többsége abban bízik, hogy állami nyugdíját jelentős mértékben ki tudja majd egészíteni saját megtakarításából származó jövedelmével.

Ennyit szánnak lakásfelújításra a magyarok

A festés és tapétázás ma a leggyakoribb lakásfelújítási cél, a második és harmadik helyen a nyílászárók cseréje és a fürdőszoba felújítása szerepel – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából.

Lakáshoz jutás 28 évesen?

Ha valaki huszonegy évesként kezd el takarékoskodni nagyjából hét év alatt lesz meg az első lakáshoz szükséges önerő - vélekedik a Groupama.

Így változhat az árfolyamgát

Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága támogatta hétfői ülésén Rogán Antalnak az árfolyamgát új rendszeréhez beadott módosító javaslatainak részletes vitára bocsátását.

Hiába várták, nem lesz áttörés a nyugdíj-megtakarításoknál

A pénzügyi sokkok hatására erősödhet a magyar háztartások megtakarítási hajlandósága, ahogy az 2008 után Európa legtöbb országában tapasztalható volt. A belföldi kereslet belátható időn belüli élénkülésére azonban nem számít a Pioneer Alapkezelő a 230 milliárd forint összegű reálhozam-kifizetés ellenére sem. Számolni lehet ugyanakkor azzal, hogy a svájci frank drasztikus erősödése ellenére elmarad a fogyasztás csökkenése, mert a rendkívüli jövedelem fedezheti a törlesztés megnövekedett terhét a tartalékokkal nem rendelkező adósoknál.

Nyolcvanmilliárdos plusz - Jól hasít a lakás-előtakarékosság

Az elmúlt év hasonló időszakánál 23 százalékkal nagyobb, mintegy 80 milliárd forint értékű új lakásszámlát nyitott a lakosság a Fundamenta-Lakáskasszánál az első negyedévben, hozzávetőlegesen 32 ezer új szerződéssel – közölte lapunkkal a társaság.

Nyugdíj-előtakarékosság - Előtérben a magánkasszák szétverése után

Jelentős tömegű, több mint 700 milliárd forintnyi vagyon halmozódott fel eddig a nyugdíj-előtakarékossági és a tartós befektetési számlákon, ez a már csak romjaiban létező második pillér vagyona majdnem negyedének felel meg – derül ki a pénzügyi szolgáltatók lapunkhoz eljuttatott adataiból.
Világgazdaság Piactér