gyógyszercég

Negyedével növelte profitját a Pfizer

A világ második legnagyobb gyógyszercége adózott eredményének 26 százalékos megugrásáról számolt be a második negyedévről szóló gyorsjelentésében.

Nem csak a pénz teszi a jó vezérigazgatót

Európa előretört a világ legjobb vezérigazgatóinak élmezőnyében, miután már a társadalmi szempontok is számítanak valamelyest a megítélésükben.

Kartellgyanú miatt indított eljárást a GVH gyógyszercégek ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított EUROMEDIC-PHARMA Gyógyszernagykereskedelmi Zrt., a HUNGAROPHARMA Gyógyszerkereskedelmi Zrt., a TEVA Magyarország Gyógyszerforgalmazó Zrt., továbbá a PharmAudit Kft. és a MEDICON PROFESSIONAL Egészségügyi Tanácsadó Zrt.-vel szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt. Az ügyindítás első lépéseként a vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a Hivatal munkatársai.

Besokalltak a hazai gyógyszercégek

Az elmúlt kilenc évben összesen több mint 284 milliárd forint extraadót fizettek be a magyar költségvetésbe a gyógyszeripari cégek. Többet, mint amennyit az állam 2012-ben egész évben a gyógyszerek támogatására szán.

Tízezres elbocsátás is jöhet a gyógyszeróriásnál

A globális válság nyomán a brit GlaxoSmithKline - a legnagyobb európai gyógyszercég - is kénytelen létszámot csökkenteni: több ezer állást akarnak megszüntetni, a hírt közlő brit sajtó sem tud pontos számot, de a leépítendő munkahelyek számát 6-10 ezer közé teszi világszerte a cégnél.
1
Világgazdaság Piactér