hazai

Gigaberuházás a Volánbusznál

Csaknem kétszáz új csuklós busszal gyarapszik a Volánbusz járműparkja, a szállító az Ikarus Egyedi Kft., ez pedig lendületet adhat a magyarországi gyártásnak

Visszaeshet a hazai járműgyártás is

A hazai autógyártókat és így az egész magyar gazdaságot kedvezőtlenül érintheti, hogy az unió kevesebb időt ad a károsanyag-kibocsátás újfajta mérési módszerére

Több magyar élelmiszert akarnak eladni

A belföldi élelmiszerfogyasztást alapvetően hazai termékekkel kell kielégíteni - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerdán Budapesten újságírók előtt.

Az alma az új dinnye: népszerűsítő akció indult

Közösen népszerűsítette a magyar alma vödrös értékesítését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke és Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a szigetszentmiklósi áruházban pénteken.

Szeretjük a magyar ételt, főleg, ha olcsó - Kedvenceink

Tízből hat fogyasztó tartja fontosnak, hogy amikor élelmiszert vásárol, akkor magyar terméket válasszon. A legkeresettebb hazai élelmiszer a húskészítmény, zöldség-gyümölcs, tej, liszt, cukor, sajt, joghurt és tejföl – derül ki a Nielsen felméréséből.

A gazdaság javul, a háztartások nyögnek

Enyhe pozitív meglepetést okozott elemzői körökben a legfrissebb magyar GDP-adat, de a recesszió még nem ért véget. A tavalyi negyedik negyedévben 4 (a munkanaphatást figyelembe véve 4,1) százalékkal zsugorodott a magyar gazdaság az előző év azonos időszakához képest – derült ki az Ecostat és a KSH előzetes adatából.

Át kell világítani a nyolc legnagyobb hazai bankot?

A Magyar Nemzet szerint elérheti a négymilliárd forintot annak a vizsgálatnak az összköltsége, amelyre a magyar kormány vállalt kötelezettséget a felvett hitelek kapcsán a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió felé.
Világgazdaság Piactér