követeléskezelés

Gazdát keres a kenesei golfpálya

A Kenese Golf Projekt Kft. korábban bedőlt, mint a Quaestor Zrt., amelynek 2015. júniusban kezdődött a végelszámolása.

Irányt váltanak a követeléskezelők

A követelésvásárlási piacon a fedezetlen típusú banki állományok értékesítése várhatóan egy-két éven belül csökkenni fog, ezért a piaci szereplők a jelzálog-fedezetes követelések szegmensében és a közüzemi piacon keresik a kitörési pontokat

A hazai cégek 80 százaléka szándékosan fizet késve

A magyar vállalkozások egymás számlainak mintegy 80 százalékát szándékosan késve fizetik ki, a felszámolások pedig szinte sohasem vezetnek eredményre, állapítja meg az Atradius Collections Nemzetközi Követeléskezelési Kézikönyvének legújabb kiadása. A kézikönyv összesen 31 ország esetében ad részletes tájékoztatást a lehető legeredményesebb követeléskezelési módszerekről és eljárásokról.

Miért nem irtják ki a cégpiaci élősködőket?

„Annak érdekében, hogy a gazdasági bűncselekményeket, viszszaéléseket megelőzhessük…” — amikor a miniszterelnök múlt hétfői beszédét hallgattam, felsóhajtottam: végre!

Nem működik a csődtörvény, több a követeléskezelés

A felszámolási és fizetésképtelenségi eljárások számának növekedésével párhuzamosan növekedett a követeléskezelésre átadott ügyek száma is az idén. Ez azt bizonyítja, hogy a magyar vállalkozások egyre inkább figyelnek pénzügyeikre, ugyanis a válság idején sokkal kisebb a mozgásterük, mint korábban, állítja Harka Péter, az Atradius Követeléskezelő magyarországi fióktelepének vezetője.

Nem tisztult a gazdaság: Továbbra is könnyű a vagyonkimentés

Nem hozta meg a várva várt áttörést a tavaly szeptemberben életbe lépett új csődtörvény, ugyanis nemcsak a csőd-, hanem a felszámolási eljárások száma is tovább növekedett ebben az időszakban, állítja dr. Harka Péter az Atradius Követeléskezelő magyarországi fióktelepének vezetője.
Világgazdaság Piactér