Cégvilág

Létrejött a világ legnagyobb credit management vállalata

Nevet vált a magyar piacon 25 éve jelen lévő Intrum Justitia. A mai naptól kezdve – összhangban a nemzetközi anyavállalattal – Intrum néven folytatja tevékenységét Magyarország piacvezető credit management cége. A megbízókat és ügyfeleket nem érinti a folyamat – olvashatjuk a cég közleményében.

Tavaly június 27-én egyesült Európa két vezető követeléskezelő vállalata, az Intrum Justitia és a Lindorff,

így született meg az Intrum, a világ legnagyobb credit management vállalata, amely földrajzi lefedettségét, árbevételét és munkatársainak létszámát tekintve is piacvezető. A vállalatcsoport Európa 23 országában közel 8000 munkavállalót foglalkoztat.

Az egyesüléssel létrejött cég egyik jogelődje, az 1898-ban alapított Lindorff a követeléskezelés és -vásárlás mellett számlakezelési szolgáltatásokat is nyújtott, míg az 1923-ban alapított Intrum Justitia olyan testre szabott szolgáltatásokat kínált, amelyek igénybevételével mérhetően javult ügyfeleinek cash-flow-ja és hosszú távú jövedelmezősége.

Forrás: AFP

Az egyesített vállalatcsoport központja Svédországban, Stockholmban található, és konszolidált árbevétele a 2017 márciusát megelőző 12 hónapban elérte a 1352 millió eurót.

A cég részvényei jegyezhetők a Nasdaq Stockholm tőzsdén.

Az egyesülés következtében a Magyarországon 25 éve jelen lévő Intrum Justitia is nevet változtat, a továbbiakban Intrum néven, megújult arculattal folytatja munkáját. A brandváltás semmilyen módon nem befolyásolja az Intrum működését, az ügyfeleknek, megbízóknak nincs teendőjük ezzel összefüggésben.

Az egyesülésnek köszönhetően még több lehetőségünk nyílik arra, hogy az iparág megbízható vezetőivé és megújítóivá váljunk. Célunk, hogy a credit management piacát transzparens, emberközpontú irányba vezessük, mely tükrözi az általunk képviselt értékeket. Az integrációval járó név-, márka- és arculatváltás nem csupán technikai elem, hanem eszköz arra, hogy tovább formáljuk a követeléskezelés világát és annak megítélését

– mondta Felfalusi Péter, az Intrum magyarországi vezérigazgatója.

Újévkor sokan megfogadják, hogy ezentúl jobban odafigyelnek a pénzügyeikre. Az Intrum Justitia kutatási adatai szerint sok magyar elhatározását tett is követte, az előző évekhez képest jelentősen nőtt azok aránya, akik minden hónapban félreraknak egy előre meghatározott összeget.

 

Intrum Intrum Justitia credit management követeléskezelés
Kapcsolódó cikkek