BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Prominens fedezeti alapok nagyban vásárolják a Covid–19 biztosítási kárigényeket

Különösen népszerűek a kaszinók elmaradt bevételei.

Befektetési szenzáció a tengerentúlon a szerencsejáték ipar Covid–19 biztosítási igényeinek kereskedelme. Prominens fedezeti alapok vásárolták fel a vállalatok biztosítóikkal szembeni követeléseinek egy részét a világjárvány során, főként Las Vegasban elszenvedett veszteségekért. Például a kaszinókat és szállodákat üzemeltető Caesars Entertainment 2 milliárd dolláros pandémiás kárigényének szeleteit szinte habzsolták a tőkealapok, s ezzel arra fogadnak, hogy a vállalat megnyeri a pert vagy legalább zsíros egyezséget köt a biztosítókkal. A Caesars még 2021-ben beperelte a biztosítóit, azt állítva, hogy tévesen utasították el a karantén idején elmaradt nyereségre vonatkozó kárigényét. A követelésből 330 millió dollárt vásárolt fel az Avenue Capital Group 10 százalékon, majd egy részét továbbadta a JPMorgan tulajdonában lévő Highbridge Capital Managementnek és a Saba Capital Managementnek. Az alapok a befektetett összeg többszörösét nyerhetik, ha a Caesars nyer a bíróságon vagy peren kívül egyezségre jut.

Covid-19,Health,Insurance,Concept.,Blurring,Of,Hand,Holding,Pen,And
COVID-19 Health insurance concept. Blurring of hand holding pen and Stethoscope on health form. Focus on " COVID-19 "
Fotó: Shutterstock

Több mint 

2300 Covid–19-hez kapcsolódó biztosítási vita landolt az állami és szövetségi bíróságokon 

az Egyesült Államokban.

Eddig a bíróságok 967 esetben döntöttek a biztosítók javára, míg 

az ügyfelek 99 esetben győztek. 

A biztosítási követelésekre kötött fogadások nyerési esélyei Nevadában a legnagyobbak az eddigi esetek alapján. 

Nevadában a jogi környezet kedvez a felpereseknek. 

A New York-i székhelyű Avenue sorra vásárolta fel a nevadai kaszinók biztosítási követeléseit. Ha egy követelés túl nagy, akkor szétporlasztja a kockázatot más alapok között. Az Avenue, amely 12,6 milliárd dollárt kezel, 500 millió dolláros alapot hozott létre a kaszinók követeléseiből.  

A bírósági beadványokban a felperesek ügyvédei olyan precedensekre hivatkoznak, amikor a bíróságok a biztosításikötvény-tulajdonosok javára döntöttek a kellemetlen szagok, káros anyagok, szén-monoxid, ammónia és benzingőzök miatt, még akkor is, ha a biztosított tulajdonban nem következett be a szerkezeti változtatás. Márpdeig a Covid–19 is úgy jelentett kockázatot, hogy nem okozott fizikai változást a biztosított tulajdonban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.