legalizálás

Szabályos pénzmosás? Hatmilliárd forintot legalizáltak

Már több mint hatmilliárd forintnyi, korábban adózás alól kivont összeget legalizáltak három hónap alatt Magyarországon a Stabilitási Megtakarítási Számla (SMSZ) segítségével - írta meg a Népszava. A nemzetgazdasági miniszter, gazdaságot erősítő, jó döntésnek nevezte a fekete pénzek ilyen módon történő kifehérítését, míg az adószakértő törvényes pénzmosodának, és az IMF kieső forrásait helyettesítő költségvetési bevételnek tartja a megtakarítási számlákat.

Online sportfogadás - Milliárdos adóbevételeket szerezhetne az állam

Kiváló évet zárt Magyarországon a londoni tőzsdén jegyzett Sportingbet, amelynek mintegy 120 ezer regisztrált játékosa van hazánkban. Európa számos országában, így itthon is rendezetlen az online fogadások jogi helyzete, Andrew McIver vezérigazgató szerint a legalizálással mindenki nyerne.

Kaliforniában legális lehet a marihuána

Az Egyesült Államok feladni látszik az eddigi szigorú kábítószer-tilalmat. Kalifornia állam már csak egy törvényhozási szavazásra áll attól, hogy felnőttek számára lehetővé váljon a marihuána fogyasztása és termelése. A törvényjavaslat nagy vitát kavart már eddig is, és biztosan nincs vége - tudósít az MR1 Kossuth Rádió.
1
Világgazdaság Piactér