Levegő Munkacsoport

Tömegközlekedés: És a feneketlen hordó?

Megmérni a lyukas zsákot címmel közölt 2011. január 21-én jegyzetet a Világgazdaság. Sztojcsev Iván a regisztrációs jegy sikere – az ingyen vonatozó nyugdíjasok utazási szokásainak felmérése – kapcsán elmélkedett arról, hogy „a távolsági tömegközlekedésre fordított kiadások nem csupán csökkenthetők, hanem csökkentendők”.

Mit etetnek velünk? Egyre több vevő figyel a vegyi anyagokra

Tavaly óta számottevően emelkedett azok aránya, akik úgy vélik, a mesterséges vegyi anyagok akár súlyosan is károsíthatják az egészséget; a Medián felmérése szerint áprilisában a válaszadók csaknem háromnegyede volt ezen a véleményen, és a lakosság csupán 2 százaléka szerint nem károsítják az egészséget a mesterséges vegyi anyagok - tartalmazza a Levegő Munkacsoport legfrissebb, a témáról készített összegzése.

Fuvarozók: Újabb bőrt húznak le rólunk környezetvédelem címén

A főváros tulajdonában álló Parking Kft. a Levegő Munkacsoporttal karöltve újabb támadást intézett a fuvarozói szféra ellen, ezúttal egy olyan ötlettel álltak elő, amely még kilátástalanabb helyzetbe sodorja az amúgy is nehézségekkel küzdő fuvarozói szférát - olvasható a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary 4200 tagja nevében Budapest Főváros Önkormányzat Közgyűléséhez írt nyílt levelében.

Döntött a bíróság: Jogsértő a "Magyar Dakar"

Jogsértő volt a "Magyar Dakar" engedélye, a Pest Megyei Bíróság ugyanis hatályon kívül helyezte a Közép-Európa Rali Táborfalvai-lőtéren tartott futamának természetvédelmi engedélyét – írja honlapján a Levegő Munkacsoport.
Világgazdaság Piactér