munkaerőkölcsönzés

Ukrajna lehet a fő küldő ország

Miután a magyar gazdaságból 2017–2021 között generációs okokból rengeteg aktív korú dolgozó esik ki, így máshonnan kell pótolni a szükséges munkaerőt.

Fogynak a munkaerőkölcsönzők

Bár a munkaerő kölcsönzés egyre népszerűbb foglalkoztatási forma a hazai vállalkozások körében, mégis a 2014-es csúcs után évről évre csökken a munkaerő kölcsönző cégek száma. A február 28-ig esedékes biztosítékemelés pedig további cégmegszűnésekhez vezethet – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adatbázisából.

Vagyonvédelmi visszaélések

A személy- és vagyonvédelmi ágazatban találták a legtöbb visszaélést a munkaerő kölcsönzési szabályok betartásának ellenőrzésekor a munkaügyi felügyelők - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentéséből.

Változások a hazai munkaerő-piacon, jól ment az Adecconak

Jól alakult az Adecco Magyarország árbevétele 2010. I. félévében, céges szinten eléri a 6,5 Mrd forintot, mely 15 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszakban elért szintet, adta hírül a mai napon a világ vezető humán erőforrás szolgáltatást nyújtó cégének hazai leányvállalata, az Adecco Magyarország Kft. A változások háttérben a hazai munkaerő-piacon tapasztalható alkalmazotti létszám változása, illetve a cég megváltozott piaci viszonyokhoz alakított sikeres cégpolitikája áll.
1
Világgazdaság Piactér