Vietnámból toborozhat elsőként külföldi munkavállalókat a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Pensum Group, miután október 24-én regisztrálták a minősített kölcsönbeadói nyilvántartásban – közölte a társaság. 

Az engedély alapján mostantól gyorsított eljárásban, a hiányszakmákban munkavállalási engedély beszerzésének mellőzésével toborozhat és foglalkoztathat a jogszabályban meghatározott harmadik országbeli munkavállalókat.

 

Fotó: Nhac Nguyen / AFP

A Pensum Group több partnerénél ugyanis konkrét igények is felmerültek harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatására, velük már az előkészítési fázisban tartanak az egyeztetések. A tervek szerint ezen dolgozók foglalkoztatása még idén elindul, és 2023 első negyedévétől termelő ágazattá válhat, biztosítva ezzel a társaság további dinamikus növekedését.

A Pensum felvette a kapcsolatot külföldi toborzó cégekkel, amelyek közül első körben egy vietnámi partnerrel kötött szerződést. 

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy tavaly nyáron lépett hatályba az a kormányrendelet, amely megkönnyítette a munkaerő-kölcsönzők számára harmadik országokból érkező munkaerő közvetítését. Azóta a hírek szerint egyre egzotikusabb országokból érkeznek Magyarországra vendégmunkások, ugyanakkor a válság hatásainak is ők vannak a legjobban kitéve, mint ahogy arról a VG is beszámolt néhány napja.