NBI

Hatalmasra duzzadt a fogadási piac

A Bajnokok Ligája népszerűségével az NB I. nem versenghet, a válogatott meccsek, illetve a Vidi nemzetközi szereplése viszont igen.

Nem vonzza az NB I. a topjátékosokat

Közel nyolcszor több legalább egymillió eurót érő futballista játszik Ukrajnában, mint Magyarországon: a legértékesebb NB I.-es játékos be sem férne a legdrágább 30 közé az ukrán élvonalban.

Tíz év kell, hogy versenyképesek legyünk

A 20-23 évesnél idősebb magyar futballistáknak jelenleg nem sok esélyük van nemzetközi karrierre. Nehezíti a kitörést, hogy a tőkeerős NB I-es klubok is magas fizetéseket kínálnak.

Az új Puskás Stadion is pályázik a 2020-as foci Eb egyik helyszínére

Magyarország már most szeptemberben jelzi majd az UEFA-nak, hogy a 2017-re megépülő, 65 ezres nemzeti futballaréna is az egyik helyszíne legyen a 2020-as labdarúgó Eb-nek – közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a Sport TV műsorában. Csányi Sándor szerint a magyarországi cégek az extra adók miatt sem szponzorálják a magyar futballt. Változtattak a versenykiíráson, s a közvetítésekből származó 382 millió forint 15 százalékát aszerint fogják szétosztani, hogy ki mennyi játéklehetőséget ad a 23 éven aluli játékosoknak.

Magyar NBI-es játékosok - Íme, a legnagyobb értéknövekedések

A Debrecen játékosainál a bajnoki cím, míg a Videotonnál a jó Európa Liga szereplés alaposan megemelte az idei évben a játékosok értékét. A transfermarkt.de szaklap szerint a legtöbbel, 600 ezer euróval Renato Neto piaci értéke emelkedett a magyar NBI játékosai közül egy év alatt 2012-ben.
1
Világgazdaság Piactér