Pest

Mélyebben a lakáspiac - Árak, részletesen

Idén júliusban az országban kevesebb ingatlan cserélt gazdát, mint a megelőző két hónapban. A csökkenés oka feltehetően a szezonalitásban kereshető, de a magas svájci frank árfolyam is kedvezőtlenül hatott a piacra – olvasható a Duna House elemzésében.

Nem fizet az önkormányzat - Mégis lesz ebéd az intézményekben

Továbbra sincs megállapodás a Pest Megyei Önkormányzat és a régió intézményei számára főző HunGast kft. között - mondta a Krónikának György Tamás, a cég elnök-vezérigazgatója. Tizennyolc Pest megyei középiskolába múlt csütörtök óta nem szállít ebédet a régiót ellátó cég, mert március 2-áig, a határidő lejártáig nem kapták meg a megyei önkormányzattól a januári szolgáltatásért kiszámlázott 154 millió forintot.

Miért nem épül több bevásárlóközpont Budán?

A fővárosban a pesti oldalon jóval több kiskereskedelmi terület található a bevásárlóközpontokban, mint Budán. Ugyanakkor a Duna nyugati partján, illetve a hozzá kapcsolódó agglomerációban magasabb a vásárlóerő. Ez azt jelenti, hogy jelentős potenciál van még a budai bevásárlóközpont fejlesztésekben.

Hogyan alakul a válságban a fővárosi ingatlanpiac?

Míg az egyre mélyülő magyarországi gazdasági válság rombolóan hatott a befektetői hangulatra országos szinten, Budapest irodabérleti piaca rugalmasabban reagált a visszaesésre – írja legfrissebb irodapiaci elemzésében a DTZ.

Vasárnap éjféltől folytatódik a vasutassztrájk

Vasárnap éjféltől határozatlan ideig folytatódik a vasutassztrájk - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke szombaton Budapesten.
Világgazdaság Piactér