Reilly

Új hódításra készül az Opel

A General Motors év végén megkezdi az Opel autók árusítását Kínában – jelentette ki a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában a német márka vezérigazgatója, Nick Reilly, kiemelve, hogy Kína lesz az Opel legújabb tengerentúli piaca Latin-Amerika és Ausztrália után.

Merkel: Még nem hangzott el az utolsó szó Opel-ügyben

Azt követően, hogy Rainer Brüderle német gazdasági miniszter (FDP) elutasította az Opel részére nyújtandó 1,1 milliárd euró összegű állami garancia tervét, Angela Merkel szövetségi kancellár az Opelt a saját ügyének tekintve kijelentette: "Az utolsó szó az Opel jövőjéről még nem hangzott el."

Az Opel vezére győzelmi programot hirdetett

Nick Reilly első alkalommal küldött személyes üzenetet az Opel dolgozóinak a vállalat vezérigazgatójaként. A nemrég megválasztott menedzser leszögezte: a német autógyárnak a gyenge piacon is vezető szerepet kell betöltenie.

Új vezér az Opel élén

A szakértők találgatásait beigazolva az Opel igazgatótanácsa Nick Reilly-t, a General Motors Europe vezetőjét választotta meg a cég német leányának irányítására.

Új modellekkel jelentkezik az Opel

A GM Europe két leánya, az Opel és a Vauxhall megújítja termékkínálatát az idei éven. Nick Reilly szerint még ebben a hónapban elkészül a két cég átalakítási terve és hamarosan megnevezik az új vállalatvezetőket is.

Részt kapnak az Opelből a dolgozók

Jól haladnak az Opel átalakításáról folyó tárgyalások, a dolgozók a jövőben tulajdonrészt kaphatnak a GM német leányából.

Az Opel-vezér lehet a GM sötét lova

Nick Reilly öt nappal azután vette át az Opel irányítását, hogy a cég 10 ezer dolgozója demonstrált a GM ellen. A brit veterán nem először néz szembe az alkalmazottak jelentette kihívással és a jelek szerint nem csak az Opel helyzetét oldhatja meg, de jó eséllyel pályázhat a General Motors vezéri pozíciójára is.
1
Világgazdaság Piactér