Sláger

Netes zeneáruházat nyit a Hungaroton

Májusban indítja el a Hungaroton a Fotexnettel közös fejlesztésű zeneáruházát, amelyben pár száz forinttól kezdődő áron vásárolhatják meg és tölthetik le kedvenc dalaikat, albumaikat a felhasználók – jelentették be a cégek mai tájékoztatójukon.

A Danubius erkölcsi győzelmet aratott, a Sláger még azt sem

A Legfelsőbb Bíróság igazat adott a Danubiusnak az ORTT-vel szemben a frekvenciapályázat ügyében, a Sláger tekintetében azonban megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla korábbi döntését és kimondta: ebben az esetben jogszerűen járt el az ORTT.

Bepereli Magyarországot a Sláger és a Danubius

Január 1-jétől a Világbank égisze alatt működő döntőbíróságon perelhetik hazánkat a Sláger Rádió, valamint a Danubius Rádió részvényesei – erősítette meg a Népszabadság értesülését az előbbi főrészvényese, az amerikai Emmis Communications nemzetközi igazgatója.

"Hülye, aki bejelenti" - Politikusok lobbitrükkjei

Számos törvénymódosító javaslat utal arra, hogy egyes parlamenti képviselők saját választóik érdekeivel szemben előnyben részesítik valamely szűk üzleti kör szempontjait – olvasható a Figyelő legfrissebb számában.

Visszasírják a Slágert és a Danubiust a hallgatók

Két hónappal a Danubius és a Sláger Rádió megszűnése után a magyar rádióhallgatók nagy része továbbra is visszasírja a régi adókat. A KutatóCentrum és a Marketing&Media felmérése szerint a 18-64 évesek kétharmada hiányolja valamelyik csatornát, a Juventus Rádiónak ugyanakkor jót tett az átrendeződés.

Újrakezdődhet a frekvencia-cirkusz - Pert vesztett az ORTT

Jogsértőnek találta a Fővárosi Bíróság a Sláger és a Danubius Rádió frekvenciájára kiírt ORTT-pályázatot. Keddi, nem jogerős ítéletében a bíróság azért adott igazat a Danubiusnak, mert a médiahatóság nem zárt ki a pályázatból egy olyan indulót, aki megszegte a szabályokat. Később ez a pályázó szerezte meg a Danubius frekvenciáját hét évre.

Pécsi vízmű, Sláger ügy – Mennyit veszíthet Magyarország?

Több olyan eset történt nemrég Magyarországon, amely miatt kilenc fejlett ország nagykövetsége közös levelet írt a kormánynak a külföldi befektetők aggodalmairól. Az ügyek fontosságát természetesen vitatják az érintett – vagy esetleg érintett – hazai politikai szereplők, ezért nehéz kibogozni, hogy mennyiben árthatnak Magyarország megítélésének a külföldi befektetők között – írja a Világgazdaságban Török Ádám akadémikus, egyetemi tanár.
Világgazdaság Piactér