Cégvilág

Bepereli Magyarországot a Sláger és a Danubius

Január 1-jétől a Világbank égisze alatt működő döntőbíróságon perelhetik hazánkat a Sláger Rádió, valamint a Danubius Rádió részvényesei – erősítette meg a Népszabadság értesülését az előbbi főrészvényese, az amerikai Emmis Communications nemzetközi igazgatója.

Paul Fiddick elmondta: folytak a magyar kormánnyal „kezdeti egyeztetések”, ha nem is tárgyalások egy peren kívüli megegyezés lehetőségéről.

Szavai szerint ugyanakkor eddig nem kaptak megfelelő konkrét ajánlatot, noha nyitottak ilyenre. Emlékezetes: a népszerű kereskedelmi rádiók egy évvel ezelőtt egy széles körben vitatott döntés nyomán nem tudták megújítani az országos frekvenciacsomagra korábban elnyert koncessziójukat.

Előbb a földi analóg műsorszórást szüntették be, majd a Danubius – amelynek tulajdonosa az Accession Mezzanine Capital befektetési alap – idén januárban, a Sláger pedig a napokban az interneten is elhallgatott. – Attól, hogy nem sugárzunk műsort, és a munkatársaink máshová mentek dolgozni, mert pénzt kell keresniük, még nem adtuk fel Magyarországot – mondta Fiddick a Népszabadságnak.

– Nem konkrét jóvátételt követelünk, hanem a bíróságra hagyjuk annak megítélését, mi lehet a megfelelő jogorvoslat – mondta Fiddick. Január első napja kínosan egybevág a magyar EU-elnökség kezdetével.

per Danubius műsorszórás Sláger Világbank befektetési alap
Kapcsolódó cikkek