szakmunkás

Kiderült, hova tűntek a jó szakemberek

A JóSzaki.hu a nála regisztrált 20 ezer szakiparos körében végzett kutatással ad választ arra kérdésre, hogy hová tűntek a mesterek.

Szakmunkásokból van a legnagyobb hiány

A cégek 81 százalékának leginkább szakmunkásra lenne szüksége, csaknem minden harmadik keres segéd-, illetve betanított munkást is, egyötödüknél pedig diplomás végzettségű munkavállaló hiányzik - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. novemberi reprezentatív, 1000 munkáltatóra kiterjedő felmérésből, amit kedden juttatott el az MTI-nek.

Égető szükség van képzett szakmunkásokra

Hosszú távú, strukturális kihívással néz szembe a magyar gazdaság, és megoldást sok-sok párhuzamos lépést tartalmazó akcióterv hozhat, amelybe beletartozik a munkaerő importálása is – közölte a Világgazdasággal a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). A szervezet alelnöke, Lakatos Péter elmondta: rövid és középtávon adottságként kell tekintenünk a munkaerő és ezen belül elsősorban a szakképzett munkaerő hiányára.

Hiányoznak a szakmunkások a magyar cégeknek

A magyarországi hiányszakmák tizes listáját már hatodik éve a szakmunkások vezetik, második helyen a sofőrök, a harmadik helyen pedig a mérnökök állnak - közölte a Manpower Munkaerő-szervezési Kft. éves tehetség felmérésének eredményeit. A vizsgálatban 750 vállalat vezető HR-szakemberét kérdezték a magyarországi hiányszakmákról és az ezzel kapcsolatos problémákról.
Világgazdaság Piactér