szülési szabadság

Kibővített anyasági csomagot vezetett be a Vodafone

A Vodafone Magyarország kibővítette az állami anyasági juttatáscsomagot és négy hónapon keresztül a teljes fizetést, a következő két hónapban pedig a munkabér 70 százalékát biztosítja női dolgozói számára a születési szabadság alatt - közölte a mobilszolgáltató az MTI-vel.

Szülési szabadság - viszonylag jól járunk?

Míg Magyarországon a fizetett szülési szabadság felső határa három év, addig az ukrán kismamák alapesetben mindössze 56 nap szabadságot kapnak szülés után – derül ki az Accace hat közép-kelet-európai országban végzett felméréséből. A magyar anyukák régiós viszonylatban kiemelkedően jó helyzetben vannak, ugyanis egyedül nálunk maradhatnak otthon három évig állami juttatás igénybevétele mellett.

Nem kell majd túlóradíjat fizetni? Módosítások a munka törvénykönyvében

Megdöbbentő mértékben kívánja visszavágni a munkavállalók jogait a kormány – írja a FigyelőNet. Egyebek mellett hosszabb lenne a próbaidő, s kettőnél több részletben is ki lehet majd adni a szabadságot, de a túlórákat sem lesz majd kötelező kifizetni. Az Orbán-kormány Gyurcsányék egy ideiglenes szabályát is véglegesíti.

Nem kérnek az anyákból a cégvezetők

Újra erősödni látszanak a régi előítéletek. Egy korábbi globális vizsgálathoz képest most 8 százalékkal kevesebb vállalatvezető gondolja úgy, hogy szívesen foglalkoztatná a szülési szabadságról visszatérő anyákat.

Húszhetes szülési szabadságot vezetnének be

Húszhetes – ezen belül hathetes teljes fizetésű – szülési szabadság bevezetésére szólította fel az EU-t az Európai Parlamentnek (EP) a nők jogaiért küzdő bizottsága.
1
Világgazdaság Piactér